Afdrukken

Vegan speklapjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels kruidenmix voor speklapjes
  • 1 blok tofu
  • olie, om te bakken

Bereidingswijze

  • Haal het blok tofu uit de verpakking en leg op een snijplank.
  • Snij het blok tofu met een scherp mes over de brede kant in zo dun mogelijke plakken, ongeveer 5 zul je er uit halen.
  • Je kunt kiezen voor een U-vorm van een speklap of snij de plakken doormidden voor langwerpige plakjes. Wanneer je kiest voor de U-vorm hou je kleine restjes tofu over. Dit kun je verwerken in een ander gerecht zoals scrambled tofu. Bewaar het eventueel in een bakje in de vriezer tot je het nodig hebt!
  • Meng de bloem met de kruidenmix voor speklapjes en strooi over een plat bord.
  • Wentel de plakken tofu door de kruidenmix aan beide kanten en neem ook de zijkantjes mee.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak de speklapjes op hoog vuur aan beide kanten tot ze bruin gekleurd zijn.
  • Lekker met een stamppot zoals hutspot!