Afdrukken

Vegan eiersalade

Ingrediënten

Scale
  • blok tofu naturel
  • 200 gram vegan mayonaise
  • 1 eetlepel mosterd
  • kurkuma poeder, hoeveelheid naar smaak
  • kala namak, hoeveelheid naar smaak (je hebt maar een heel klein beetje nodig)
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

  • Laat het blok tofu goed uitlekken. Plaats het daarna tussen twee borden en zet er iets zwaars op en zet in de koelkast. Laat het minimaal een half uur staan zodat het water er uit trekt.
  • Breek het blok tofu boven een kom in kleine stukjes met je handen.
  • Meng met de overige ingrediënten.
  • Enkele dagen houdbaar in een goed afsluitbare vershouddoos in de koelkast.

Notities

  • Vegan mayonaise is verkrijgbaar bij bio supermarkten, maar ook gewoon in de supermarkt: de Mayolijn van Remia. Deze mayonaise is plantaardig en glutenvrij.
  • Kala namak wordt ook wel zwart zout genoemd. Dit wordt veel in de Indiase keuken gebruikt en heeft een zwavelachtige geur die aan ei doet denken. Je kunt dit bij Aziatische supermarkten, toko’s, Ekoplaza en online kopen. Lees er hier meer over.