Afdrukken

Vegan gevulde koeken

Benodigdheden

Ingrediënten

Scale
  • 200 gram bloem
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 150 gram plantaardige boter
  • 60 ml. appelmoes
  • snufje zout
  • 125 gram amandelspijs, zie notities
  • 30 gram appelmoes
  • garneeramandelen of amandelschaafsel
  • 2 eetlepels plantaardige melk
  • 1 eetlepel maple syrup

Bereidingswijze

  • Zeef de bloem boven een grote kom.
  • Voeg de basterdsuiker toe en meng.
  • Snij de boter in kleine blokjes en voeg samen met de appelmoes en het snufje zout toe aan met bloem-suiker mengsel.
  • Kneed met je handen tot een egaal mengsel en vorm er een bal van.
  • Verpak de deegbal in plastic folie en laat een uurtje rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verdeel de deegbal in 2 stukken. Rol 1 stuk uit en steek er 4 rondjes uit.
  • Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Rol het andere stuk deeg uit en steek er nog eens 4 rondjes uit en leg deze rondjes apart.
  • Meng de amandelspijs met de appelmoes tot een egaal mengsel.
  • Verdeel het amandelspijs in 4 gelijke delen en maak van ieder deel een balletje.
  • Leg de vier balletjes op de rondjes deeg en druk de balletjes plat, maar hou de randen van het deeg vrij.
  • Meng de plantaardige melk met maple syrup.
  • Bestrijk de randen van de rondjes deeg met het melk-maple syrup mengsel.
  • Leg de apart gehouden rondjes deeg over de deegrondjes met amandelspijs.
  • Druk de randen rondom dicht met een vork.
  • Leg op iedere gevulde koek een garneeramandel of wat amandelschaafsel.
  • Bestrijk met een bakkwastje de gevulde koeken met het melk-maple syrup mengsel.
  • Bak de koeken in 20 minuten goudbruin.

Notities

  • Je kunt ook zelf amandelspijs maken naar dit recept. Laat dan de 125 gram kant en klare amandelspijs en 30 gram appelmoes achterwege.