Afdrukken

Salade met boerenkool, spruitjes en hummus dressing

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 150 gram gesneden boerenkool
  • 200 gram spruitjes
  • 1 blik kikkererwten 400 gram
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • flinke snuf chilipoeder
  • flinke snuf kerriepoeder
  • flinke snuf paprikapoeder
  • flinke snuf knoflookpoeder
  • 1 zoete aardappel
  • 100 gram hummus
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • sap van ½ citroen
  • 2 á 3 eetlepels water, om te verdunnen
  • 40 gram cranberry’s
  • 20 gram pompoenpitten
  • 20 gram zonnebloempitten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de kikkererwten af met water en laat uitlekken.
  • Gebruik het vocht uit het blik, ook wel aquafaba genoemd, eventueel voor iets anders, kijk hier voor inspiratie.
  • Dep de kikkererwten droog. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en kruid naar smaak met chili, kerrie, paprika en/of knoflookpoeder.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de kikkererwten erover en laat ruimte vrij voor de zoete aardappel.
  • Schil de zoete aardappel en snij in bitesize blokjes. Meng de blokjes met een beetje olijfolie en verdeel ze op de bakplaat naast de kikkererwten.
  • Bak de kikkererwten en zoete aardappel ongeveer 20 minuten in de oven en laat daarna afkoelen.
  • Meng de gesneden bloemkool met een scheut citroensap en olijfolie en masseer met je handen. Hierdoor wordt de boerenkool minder stug.
  • Maak de spruitjes schoon: verwijder de buitenste lelijke blaadjes en snij het onderste stukje eraf.
  • Spoel de spruitjes in een vergiet met water en laat uitlekken.
  • Snij de spruitjes doormidden en leg met de platte kant op de snijplank en snij met een scherp mes in zo dun mogelijke plakjes.
  • Maak de dressing: meng de hummus met de mosterd, knoflook, het sap van een halve citroen en verdun eventueel met wat water tot het de gewenste dikte heeft.
  • Meng de boerenkool met de spruitjes, cranberries, pompoenpitten, zonnebloempitten, kikkererwten, zoete aardappel en dressing.
  • Een aantal dagen goed afgesloten houdbaar in de koelkast.
  • Wil je er een maaltijdsalade van maken? Voeg dan quinoa toe.