Afdrukken

Cookiedough truffels met witte chocolade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 1 blik kikkererwten, zie notities
  • 2 eetlepels tahin, zie notities
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 3 eetlepels maple syrup
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel vanille extract
  • 50 gram pure chocolade, zie notities
    witte chocolade laag
  • 2 repen vegan witte chocolade, zie notities
  • 1 eetlepel kokosolie

Bereidingswijze

  • Breek de chocolade in stukjes en maal deze tot kleine stukjes in een keukenmachine.
  • Meng de kikkererwten samen met de tahini, kokosolie, maple syrup, kaneel en vanille extract in een keukenmachine of blender.
  • Roer de chocoladestukjes er door.
  • Zet dit mengsel een uurtje in de koelkast zodat je er balletjes van kunt draaien.
  • Rol 20 balletjes van de cookiedough, van ieder 20 gram.
  • Smelt de witte chocolade met 1 eetlepel kokosolie au bain marie.
  • Haal de balletjes door de witte chocolade en leg ze op een met bakpapier bekleed bord of bakplaat.
  • Laat de chocolade hard worden in de koelkast.

Notities

  • Je kunt iedere soort kikkererwten gebruiken die je wil, ik gebruik zelf graag deze van Valle del Sole. Deze zijn van prima kwaliteit en hartstikke goedkoop. Je kunt ze kopen in de meeste supermarkten en ze kosten per blik van 400 gram ongeveer € 0,59.
  • Tahin, ook wel tahini genoemd is een pasta van sesam. Ik ben zelf dol op de vloeibare tahini van het merk Sebahat. Deze kun je in de meeste supermarkten vinden op de buitenlandse afdeling en in Turkse supermarkten.
  • Je kunt ook chocolade druppels gebruiken. Deze zijn alleen lastig verkrijgbaar, vandaar dat ik voor dit recept een stuk pure chocolade in de blender heb fijngehakt. Voordeel hiervan vind ik dat de chocolade veel krokanter is op deze manier en voordeliger!
  • Er zijn van verschillende merken vegan witte chocolade verkrijgbaar. Ik heb voor deze truffels de vegan witte chocolade gemaakt van rijstmelk van Bonvita gebruikt, deze is onder andere te koop bij Ekoplaza.
  • Ik heb voor dit recept mijn Kenwood hakmolen gebruikt. No spon, oprecht een tip (al krijg je die sowieso van mij, spon of no spon) lees hier meer over deze fijne compacte keukenmachine!