Afdrukken

Boerenkoolsalade met spruitjes en amandel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale

dressing

  • 8 eetlepels olijfolie
  • 4 theelepels mosterd
  • 2 theelepels agavesiroop of vloeibaar zoetmiddel naar keuze
  • het sap van 2 citroenen
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • snuf zwarte peper
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt of geperst

salade

  • 150 gram spruitjes
  • 150 gram fijngesneden boerenkool
  • 50 gram amandelen
  • 25 gram vegan parmezaanse kaas of Parmezaanse Baas

Bereidingswijze

  • Maak de dressing door de ingrediënten ervoor te mengen met een garde.
  • Maak de spruitjes schoon door het onderste stukje eraf te snijden en ze te wassen onder koud stromend water.
  • Snij de spruitjes in zo dun mogelijke plakjes met een scherp mes.
  • Doe de boerenkool met de spruitjes in een schaal.
  • Schenk de dressing erbij en ‘masseer’ in de boerenkool met je handen. Zo worden de vezels van de boerenkool minder stug.
  • Hak amandelen grof met een mes of in een hakmolen en meng deze door de salade samen met de vegan Parmezaanse kaas.
  • Bewaar de salade in een goed afgesloten in de koelkast, ongeveer een dag of 4 houdbaar.