Afdrukken

Vegan speculaas tiramisu

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • 300 gram silken tofu
  • 130 ml. koude sterke koffie of espresso
  • 90 gram plantaardige boter
  • 2 eetlepels suiker
  • 25 ml. sinaasappelsap
  • ongeveer 2 speculaasbrokken
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel gemalen kaneel

Bereidingswijze

  • Smelt de plantaardige boter in een steelpan en laat afkoelen.
  • Meng de tofu, sinaasappelsap en suiker in een blender en voeg beetje bij beetje de gesmolten plantaardige boter toe tot het een egaal mengsel is.
  • Schenk de koffie of espresso in een diep bord en doop de speculaasbrokken er in. Leg 1 laag in koffie gedoopte speculaasbrokken in een platte schaal van ongeveer 15 cm. x 15 cm.
  • Bedek met een laag van het tofu mengsel, bedek met een laag speculaasbrokken en ga zo door. Eindig met een laag met het tofu mengsel.
  • Meng de witte suiker met kaneel en bestrooi over het tofu mengsel.
  • Verkruimel een stuk van de speculaasbrokken en strooi dit over het tofumengsel.
  • Zet een nacht in de koelkast.
  • Ongeveer 2 dagen houdbaar in de koelkast.