Afdrukken

Vegan speculaas tiramisu

Ingrediënten

Scale
  • 300 gram silken tofu
  • 130 ml. koude sterke koffie of espresso
  • 90 gram plantaardige margarine (ik gebruikte AH plantenmargarine)
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 25 ml. sinaasappelsap
  • 20 ml. Amaretto of rum
  • speculaasbrokken, ongeveer de helft van de hoeveelheid van dit recept
  • 1 eetlepel witte suiker
  • 1 theelepel gemalen kaneel

Bereidingswijze

  • Smelt de margarine in een steelpan en laat afkoelen.
  • Meng de tofu, sinaasappelsap, rietsuiker en Amaretto of rum in een blender en voeg beetje bij beetje de margarine toe tot het een egaal mengsel is.
  • Schenk de koffie of espresso in een platte schaal van ongeveer 15 cm. x 20 cm. of diep bord en doop de speculaasbrokken er in. Leg 1 laag in koffie gedoopte speculaasbrokken in de schaal.
  • Bedek met een laag van het tofu mengsel, bedek met een laag speculaasbrokken en ga zo door. Eindig met een laag met het tofu mengsel.
  • Meng de witte suiker met kaneel en bestrooi over het tofu mengsel.
  • Verkruimel een stuk van de speculaasbrokken en strooi dit over het tofumengsel.
  • Zet een nacht in de koelkast.
  • Ongeveer 2 dagen houdbaar in de koelkast.