Afdrukken

Vegan spaghetti carbonara

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 400 gram spaghetti
  • olie, om in te bakken
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 schaal Vivera plantaardige spekjes
  • 400 ml. plantaardige kookroom, zie notities
  • 2 eetlepels edelgistvlokken, dit is optioneel maar geeft een lekkere extra hartige smaak, zie notities
  • 200 ml. ongezoete plantaardige melk, zoals havermelk
  • paar druppels liquid smoke, dit is optioneel, zie notities
  • handje fijngesneden peterselie
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Knip de sliertjes plantaardige spekjes in kleine stukjes. Dit kan met een mes, maar ik knippen gaat veel sneller.
  • Verhit wat olie in een wok of hapjespan.
  • Bak de knoflook een minuutje.
  • Voeg de spekjes toe en bak ze een paar minuten tot ze beginnen te kleuren.
  • Voeg de kookroom toe en roer goed door.
  • Voeg de edelgistvlokken toe en roer door.
  • Verwarm alles een paar minuten, blijf goed roeren.
  • Voeg de plantaardige melk en indien je die gebruikt de liquid smoke toe en verwarm een paar minuten mee, de saus zal dikker worden.
  • Giet de spaghetti af en voeg toe aan de saus.
  • Meng alles goed.
  • Breng eventueel op smaak met peper en zout, verdeel de peterselie erover en serveer.

Notities

  • Ik gebruikte 2 pakjes van deze plantaardige kookroom van het huismerk van AH, maar je kunt iedere plantaardige kookroom gebruiken die je wil.
  • Edelgistvlokken geven gerechten een hartige smaak en geur die op kaas lijkt. Lees er hier meer over, bijvoorbeeld wat het precies is, waar je het kunt kopen en wat je er nog meer mee kunt maken.
  • Liquid smoke, ook wel vloeibare rook genoemd, geeft het gerecht een extra rokerige spekachtige geur en smaak. Je kunt het kopen bij speciaalzaken en bijvoorbeeld Amazing Oriental, waar het bij de Amerikaanse artikelen staat. Lees er hier meer over en kijk onderaan wat je er zoal mee kunt maken!