Afdrukken

Vegan roze koeken met rabarberglazuur

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • 100 gram zachte plantaardige boter, bijvoorbeeld Flora ongezouten
  • 100 gram suiker
  • 120 gram appelmoes
  • 100 gram bloem
  • olie, om in te vetten
  • 1/4 rabarberpuree volgens recept hierboven
  • 200 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels plantaardige melk
  • eventueel 1 Ć” 2 druppels rode kleurstof

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Meng de boter met suiker in een mixer tot een glad mengsel.
  • Voeg de appelmoes toe en meng.
  • Voeg beetje bij beetje de bloem toe en meng.
  • Kneed met je handen tot een glad deeg.
  • Vet 4 holtes van een muffinblik in met wat olie, dit kan met een bakkwastje of een stukje keukenpapier.
  • Verdeel het deeg over de 4 holtes.
  • Dek het muffinblik af met een bakplaat, zodat de koeken niet rijzen tijdens het bakken.
  • Bak de koeken voor 20 minuten.
  • Haal de bakplaat van het muffinblik en bak nog eens 5 minuten.
  • Laat de koeken afkoelen terwijl je het glazuur maakt.
  • Meng de rabarberpuree, poedersuiker, plantaardige melk tot dik glazuur. Is het te dun, voeg dan poedersuiker toe tot het de gewenste dikte heeft.
  • Doop de koeken met de bovenkant in de glazuur.
  • Bestrooi met unicorn mix en zet de koeken een kwartiertje in de koelkast zodat het glazuur hard wordt.