Afdrukken

Vegan rendang

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 3 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd en in stukjes gesneden
  • 4 cm. verse gember
  • 2 eetlepels pindakaas met stukjes noot
  • 1 eetlepel gemalen kurkuma
  • 1 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • olie, om in te bakken
  • 1 zak TVP meat slices of vleesvervanger naar keuze voor 4 personen, zie notities
  • 2 stengels citroengras, gehalveerd in de lengte
  • 300 ml. water
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 100 gram geconcentreerde kokoscréme, zie notities

 

Bereidingswijze

  • Wanneer je tvp gebruikt, week die dan als eerste in een bak met lauw warm water voor ongeveer 20 minuten. Spoel de tvp af onder de kraan in een vergiet en laat uitlekken. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de stukjes, snij ze doormidden en zet ze apart.
  • Meng de sjalotten, knoflook, rode peper, gember, pindakaas, kurkuma, komijn en koriander in de keukenmachine tot een dikke pasta.
  • Verhit wat olie in een wok of grote braadpan en bak de tvp stukjes (of andere vleesvervanger naar keuze) in een minuut of 5 aan beide kanten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en zet apart.
  • Schep de kruidenpasta in de pan en bak en minuut of 5. Voeg het de stukjes tvp (of bereide vleesvervanger naar keuze) citroengras, het water, het bouillonblokje en de geconcentreerde kokoscréme toe en breng zachtjes al roerende aan de kook.
  • Zet het vuur lager en laat een minuut of 20 zachtjes koken, roer regelmatig door.
  • Verwijder het citroengras en serveer. Lekker met rijst en sperziebonen!

Notities

  • Dit is een blok kokosvet, ik heb de helft van dit blok van 200 gram gebruikt
  • Bijvoorbeeld 2 schaaltjes stukjes als van rund van Albert Heijn