2 á 3 teentjes verse knoflook, fijngesneden of geperst
1 courgette, in dunne kleine stukjes
1 bakje kastanjechampignons, in kleine stukjes
gedroogde Italiaanse kruiden
1 – 2 eetlepels edelgistvlokken, zie notities
1 – 2 theelepels kala namak, zie notities
peper
zout
1 tomaat, in plakjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol het bladerdeeg uit (of laat de diepvries variant eerst ontdooien) en bekleed een springvorm er mee.
Prik enkele gaatjes onderin het deeg en zet apart. Verhit wat olie in een wok of hapjespan en fruit de ui tot deze glazig wordt.
Voeg de knoflook toe en bak een minuutje mee.
Voeg dan de courgette en champignons toe en bak enkele minuten tot de groenten zacht worden en de champignons beginnen te kleuren.
Voeg Italiaanse kruiden toe.
Laat het blok tofu uitlekken en breek in stukken, doe deze in een keukenmachine en meng helemaal fijn.
Voeg dit toe aan de groenten met de edelgistvlokken en kala namak, breng op smaak met peper en zout en meng goed door.
Schept dit mengsel in de springvorm en beleg met plakjes tomaat.
Bak 30 – 35 minuten in de oven.
Notities
Het gekoelde bladerdeeg van het huismerk van AH is vegan. Je kunt ook diepvries bladerdeeg gebruiken: de diepvries bladerdeeg van Koopmans is vegan!
Edelgistvlokken geven gerechten een hartige smaak die op kaas lijkt. Je kunt ze kopen in biologische supermarkten en sommige gewone supermarkten op de reformafdeling.
Kala namak geeft gerechten een eismaak. Lees er hier meer over.