Afdrukken

Vegan quiche

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 1 rol taartdeeg
  • 1 blok tofu naturel
  • olie, om in te bakken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 á 3 teentjes verse knoflook, fijngesneden of geperst
  • 1 courgette, in dunne kleine stukjes
  • 1 bakje kastanjechampignons, in kleine stukjes
  • gedroogde Italiaanse kruiden
  • 12 eetlepels edelgistvlokken, zie notities
  • 12 theelepels kala namak, zie notities
  • peper
  • zout
  • 1 tomaat, in plakjes

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het bladerdeeg uit (of laat de diepvries variant eerst ontdooien) en bekleed een springvorm er mee.
  • Prik enkele gaatjes onderin het deeg en zet apart. Verhit wat olie in een wok of hapjespan en fruit de ui tot deze glazig wordt.
  • Voeg de knoflook toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg dan de courgette en champignons toe en bak enkele minuten tot de groenten zacht worden en de champignons beginnen te kleuren.
  • Voeg Italiaanse kruiden toe.
  • Laat het blok tofu uitlekken en breek in stukken, doe deze in een keukenmachine en meng helemaal fijn.
  • Voeg dit toe aan de groenten met de edelgistvlokken en kala namak, breng op smaak met peper en zout en meng goed door.
  • Schept dit mengsel in de springvorm en beleg met plakjes tomaat.
  • Bak 30 – 35 minuten in de oven.

Notities

  • Het gekoelde bladerdeeg van het huismerk van AH is vegan. Je kunt ook diepvries bladerdeeg gebruiken: de diepvries bladerdeeg van Koopmans is vegan!
  • Edelgistvlokken geven gerechten een hartige smaak die op kaas lijkt. Je kunt ze kopen in biologische supermarkten en sommige gewone supermarkten op de reformafdeling.
  • Kala namak geeft gerechten een eismaak. Lees er hier meer over.