Vegan quiche Lorraine
- 1 blok tofu naturel
- 50 ml. plantaardige melk, zoals ongezoete sojamelk
- 1 of 2 bekertjes AH haverfraîche (bij 2 bekertjes blijft de vulling een beetje smeuïg en zacht, dit is persoonlijke smaak) of gebruik 120 ml. Oatly haver cuisine
- snufje nootmuskaat
- 1 theelepel kurkuma (geelwortel)
- 1 theelepel kala namak
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- olie, om te bakken
- 1 schaal vegan spekjes van Albert Heijn
- 150 gram vegan plantaardige geraspte mozzarella, bijvoorbeeld van Violife of Simply V
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de tofu, plantaardige melk, haverfraîche of Oatly cuisine, nootmuskaat, kurkuma, kala namak en edelgistvlokken in een blender of keukenmachine tot een glad mengsel.
- Bak de vegan spekjes in wat vegan olie tot ze beginnen te kleuren.
- Meng het tofu mengsel, de gebakken vegan spekjes en de plantaardige mozzarella (hou een beetje apart) en verdeel dit over de bodem in de quichevorm.
- Verdeel het achter gehouden beetje plantaardige mozzarella erover.
- Bak de quiche in 40 minuten gaar.
- Lekker met veldsla.
- Heb je over? De quiche is geschikt om in te vriezen!