50 ml. plantaardige melk, zoals ongezoete sojamelk
1 of 2 bekertjes AH haverfraîche (bij 2 bekertjes blijft de vulling een beetje smeuïg en zacht, dit is persoonlijke smaak) of gebruik 120 ml. Oatly haver cuisine
snufje nootmuskaat
1 theelepel kurkuma (geelwortel)
1 theelepel kala namak
2 eetlepels edelgistvlokken
olie, om te bakken
1 schaal vegan spekjes van Albert Heijn
150 gram vegan plantaardige geraspte mozzarella, bijvoorbeeld van Violife of Simply V
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng de tofu, plantaardige melk, haverfraîche of Oatly cuisine, nootmuskaat, kurkuma, kala namak en edelgistvlokken in een blender of keukenmachine tot een glad mengsel.
Bak de vegan spekjes in wat vegan olie tot ze beginnen te kleuren.
Meng het tofu mengsel, de gebakken vegan spekjes en de plantaardige mozzarella (hou een beetje apart) en verdeel dit over de bodem in de quichevorm.
Verdeel het achter gehouden beetje plantaardige mozzarella erover.
Bak de quiche in 40 minuten gaar.
Lekker met veldsla.
Heb je over? De quiche is geschikt om in te vriezen!