Afdrukken

Vegan quiche Lorraine

Ingrediënten

Scale
  • 1 blok tofu naturel
  • 50 ml. plantaardige melk, zoals ongezoete sojamelk
  • 1 of 2 bekertjes AH haverfraîche (bij 2 bekertjes blijft de vulling een beetje smeuïg en zacht, dit is persoonlijke smaak) of gebruik 120 ml. Oatly haver cuisine
  • snufje nootmuskaat
  • 1 theelepel kurkuma (geelwortel)
  • 1 theelepel kala namak
  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • olie, om te bakken
  • 1 schaal vegan spekjes van Albert Heijn
  • 150 gram vegan plantaardige geraspte mozzarella, bijvoorbeeld van Violife of Simply V

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng de tofu, plantaardige melk, haverfraîche of Oatly cuisine, nootmuskaat, kurkuma, kala namak en edelgistvlokken in een blender of keukenmachine tot een glad mengsel.
  • Bak de vegan spekjes in wat vegan olie tot ze beginnen te kleuren.
  • Meng het tofu mengsel, de gebakken vegan spekjes en de plantaardige mozzarella (hou een beetje apart) en verdeel dit over de bodem in de quichevorm.
  • Verdeel het achter gehouden beetje plantaardige mozzarella erover.
  • Bak de quiche in 40 minuten gaar.
  • Lekker met veldsla.
  • Heb je over? De quiche is geschikt om in te vriezen!