Afdrukken

Vegan quiche Lorraine korst

Naar recept van The Spruce Eats.

Ingrediënten

Scale
  • 250 gram bloem
  • 1 1/2 tablespoons suiker
  • 1/2 teaspoon zout
  • 125 gram plantaardige margarine
  • 2 tablespoons olie
  • 3 tablespoons koud water

Bereidingswijze

  • Meng de bloem met het zout in een kom.
  • Snij de vegan margarine in kleine blokjes en meng met het bloem en zout.
  • Voeg de olie en water toe en kneed verder tot een bal deeg.
  • Verpak het deeg in huishoudfolie en leg minimaal 30 minuten in de koelkast om te rusten.
  • Bestrooi het aanrecht met een beetje bloem en rol het deeg uit.
  • Vet een quichevorm in (ik kocht de mijne bij de Hema) met wat (kokos)olie en leg het deeg er voorzichtig in. Verwijder eventueel deeg dat over de vorm hangt.