Afdrukken

Vegan madeleines

Ingrediënten

Scale
  • 200 gram plantaardige boter zoals The Flower Farm bakken zonder palmolie
  • 60 ml. plantaardige melk, zoals ongezoete amandelmelk
  • 180 gram appelmoes
  • 125 gram suiker
  • 1 eetlepel Dr. Oetker citroenrasp, of gebruik het sap en rasp van 1 biologische citroen
  • 200 gram tarwebloem
  • half zakje bakpoeder (8 gram)
  • snufje zout
  • 50 gram pure chocolade
  • 1 theelepel kokosolie

Bereidingswijze

  • Smelt de plantaardige boter in een steelpan.
  • Voeg de plantaardige melk, appelmoes, suiker en citroenrasp toe en roer door tot de suiker is opgelost.
  • Zeef de tarwebloem en bakpoeder boven een kom, voeg het zout toe en meng.
  • Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel en roer tot een egaal beslag.
  • Laat een kwartiertje rusten en verwarm ondertussen de oven op 190 graden.
  • Smelt de chocolade en voeg de kokosolie toe. De kokosolie zorgt ervoor dat de chocolade mooier weer hard wordt.
  • Vul de madeleine bakvorm met beslag en bak in ongeveer 8 minuten goudbruin.
  • Laat de madeleines na het bakken afkoelen op een rooster.
  • Doop de madeleines naar smaak voor de helft in chocolade en laat de chocolade hard worden.