Afdrukken

Vegan Lion

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Benodigdheden

Ingrediënten

Scale
  • 1/4 cup/60 ml. kokosolie
  • 1/4 cup/60 ml. maple syrup
  • 3 tot 4 eetlepels amandelpasta
  • 4 medjool dadels, een kwartier geweekt in heet water
  • 8 AH koffiewafels
  • mengsel van cornflakes en gepofte rijst
  • vegan melk of witte chocolade, ik gebruikte de vegan witte chocolade van Maître Mathis (verkrijgbaar bij Albert Heijn) en de vegan melkchocolade van Hands off my Chocolate en ik gebruikte 2 1/2 reep voor 8 stuks

Bereidingswijze

  • Smelt de kokosolie in een steelpan en voeg de maple syrup en amandelpasta toe. Meng met een garde tot een gladde caramel.
  • Meng de dadels met een scheut water in een blender of keukenmachine tot een pasta en meng dan de caramel er door.
  • Snij de koffiewafels door de lengte met een mes doormidden. Bestrijk een wafel met caramel, leg er nog een wafel op en bestrijk deze aan alle kanten met caramel.
  • Rol door het mengsel van cornflakes en gepofte rijst en druk goed aan, zodat ze er niet af vallen. Leg ze op een bord met bakpapier.
  • Smelt de chocolade met een klein beetje kokosolie, doe dit in een smeltpan of hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water.
  • Doop de repen in de chocolade en leg ze op het bakpapier. Zet minimaal een uur in de koelkast zodat de chocolade hard wordt.
  • Bewaar bij hoge temperaturen in de koelkast.