keukenmachine of blender, deze keukenmachine gebruik ik zelf voor het mengen van ingrediënten voor de caramel
bakpapier
Auteur:Suzanne
Genoeg voor:8 stuks 1x
Ingrediënten
Scale
1/4 cup/60 ml. kokosolie
1/4 cup/60 ml. maple syrup
3 tot 4 eetlepels amandelpasta
4 medjool dadels, een kwartier geweekt in heet water
8 AH koffiewafels
mengsel van cornflakes en gepofte rijst
vegan melk of witte chocolade, ik gebruikte de vegan witte chocolade van Maître Mathis (verkrijgbaar bij Albert Heijn) en de vegan melkchocolade van Hands off my Chocolate en ik gebruikte 2 1/2 reep voor 8 stuks
Bereidingswijze
Smelt de kokosolie in een steelpan en voeg de maple syrup en amandelpasta toe. Meng met een garde tot een gladde caramel.
Meng de dadels met een scheut water in een blender of keukenmachine tot een pasta en meng dan de caramel er door.
Snij de koffiewafels door de lengte met een mes doormidden. Bestrijk een wafel met caramel, leg er nog een wafel op en bestrijk deze aan alle kanten met caramel.
Rol door het mengsel van cornflakes en gepofte rijst en druk goed aan, zodat ze er niet af vallen. Leg ze op een bord met bakpapier.
Smelt de chocolade met een klein beetje kokosolie, doe dit in een smeltpan of hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water.
Doop de repen in de chocolade en leg ze op het bakpapier. Zet minimaal een uur in de koelkast zodat de chocolade hard wordt.