Afdrukken

Vegan frikandellen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 400 gram blonde linzen (zo’n doosje van HAK) voor een nachtje geweekt in water
  • 1 á 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • stukje gember, geraspt
  • 1 teaspoon zout
  • flinke snuf zwarte peper
  • klein handje koriander
  • 1 teaspoon currypoeder
  • 1 teaspoon komijnpoeder
  • 1 peper, ik koos een rode jalapeñopeper
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 á 3 eetlepels bloem
  • olie, om te frituren (ik koos zonnebloemolie)

Bereidingswijze

  • Spoel de linzen af in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Doe ze samen met alle ingrediënten behalve de bloem en olie in een keukenmachine en meng. Het hoeft niet helemaal fijn gehakt te worden, er mogen best nog wat hele linzen in zitten.
  • Schep het mengsel uit de keukenmachine over in een kom en meng de bloem er door. Het is de bedoeling dat je er balletjes van kunt draaien, voeg eventueel nog een beetje bloem toe tot dit kan.
  • Draai een balletje en vorm hier vervolgens een frikandel van, en laat deze voorzichtig in de frituurolie glijden. Het is geen stevig mengsel, maar door de olie schroeit het dicht en wordt dat het pas tijdens het bakken wel.
  • Frituur enkele minuten tot de buitenkant goudbruin begint te worden.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Lekker op een wit pistoletje (zachte witte puntjes zijn meestal niet vegan) met ketchup of curry, vegan mayo en uitjes.