Vegan Fast Food Friday #8: corn dogs
- 100 gram pannenkoekenmix (ik gebruikte deze van het huismerk van AH)
- 25 gram maismeel
- 1 theelepel kurkuma
- 1 eetlepel appelmoes
- 180 ml. water
- 1 teaspoon (5 ml.) olie
- 1 doosje de Vegetarische Slager Vegeterriër plantaardige hotdogs
- 6 satéprikkers
- olie, om te frituren, zie notities
- Verwarm de Vegeterriërs in de vaccuumverpakking in een pan water op een zacht vuurtje voor 5 minuten. Niet laten koken maar alleen verwarmen.
- Knip of snij de verpakking open en haal de worstjes er uit en snij ze doormidden zodat je 6 worstjes hebt.
- Prik in ieder worstje in de snijkant een satéprikker.
- Maak het beslag door de pannenkoekenmix te mengen met het maismeel, de kurkuma, de appelmoes, het water en de olie.
- Schenk het beslag in een glas.
- Doop de worstjes er 1 voor 1 in zodat ze bedekt worden met een laag beslag en laat de worstjes inclusief satéprikker voorzichtig in de hete olie glijden en bak ongeveer een minuut tot het beslag goudbruin kleurt.
- Laat de corn dogs uitlekken op keukenpapier en serveer.
Notities
- Heb je geen frituurpan? Die heb ik (momenteel) ook niet! Ik gebruik een stevige braadpan (deze van Creuset) met een laag olie er in. Dat gaat prima!
- Ik heb geprobeerd om deze corn dogs te bereiden in de airfryer maar dat was geen succes en is niet aan te raden.