1 doosje de Vegetarische Slager Vegeterriër plantaardige hotdogs
6 satéprikkers
olie, om te frituren, zie notities
Bereidingswijze
Verwarm de Vegeterriërs in de vaccuumverpakking in een pan water op een zacht vuurtje voor 5 minuten. Niet laten koken maar alleen verwarmen.
Knip of snij de verpakking open en haal de worstjes er uit en snij ze doormidden zodat je 6 worstjes hebt.
Prik in ieder worstje in de snijkant een satéprikker.
Maak het beslag door de pannenkoekenmix te mengen met het maismeel, de kurkuma, de appelmoes, het water en de olie.
Schenk het beslag in een glas.
Doop de worstjes er 1 voor 1 in zodat ze bedekt worden met een laag beslag en laat de worstjes inclusief satéprikker voorzichtig in de hete olie glijden en bak ongeveer een minuut tot het beslag goudbruin kleurt.
Laat de corn dogs uitlekken op keukenpapier en serveer.
Notities
Heb je geen frituurpan? Die heb ik (momenteel) ook niet! Ik gebruik een stevige braadpan (deze van Creuset) met een laag olie er in. Dat gaat prima!
Ik heb geprobeerd om deze corn dogs te bereiden in de airfryer maar dat was geen succes en is niet aan te raden.