Afdrukken

Vegan Fast Food Friday #8: corn dogs

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 100 gram pannenkoekenmix (ik gebruikte deze van het huismerk van AH)
  • 25 gram maismeel
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel appelmoes
  • 180 ml. water
  • 1 teaspoon (5 ml.) olie
  • 1 doosje de Vegetarische Slager Vegeterriër plantaardige hotdogs
  • 6 satéprikkers
  • olie, om te frituren, zie notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de Vegeterriërs in de vaccuumverpakking in een pan water op een zacht vuurtje voor 5 minuten. Niet laten koken maar alleen verwarmen.
  • Knip of snij de verpakking open en haal de worstjes er uit en snij ze doormidden zodat je 6 worstjes hebt.
  • Prik in ieder worstje in de snijkant een satéprikker.
  • Maak het beslag door de pannenkoekenmix te mengen met het maismeel, de kurkuma, de appelmoes, het water en de olie.
  • Schenk het beslag in een glas.
  • Doop de worstjes er 1 voor 1 in zodat ze bedekt worden met een laag beslag en laat de worstjes inclusief satéprikker voorzichtig in de hete olie glijden en bak ongeveer een minuut tot het beslag goudbruin kleurt.
  • Laat de corn dogs uitlekken op keukenpapier en serveer.

Notities

  • Heb je geen frituurpan? Die heb ik (momenteel) ook niet! Ik gebruik een stevige braadpan (deze van Creuset) met een laag olie er in. Dat gaat prima!
  • Ik heb geprobeerd om deze corn dogs te bereiden in de airfryer maar dat was geen succes en is niet aan te raden.