Als eerste maak je de coating voor de ‘kip’ die bestaat uit bloem, specerijen en cornflakes. De cornflakes zorgen voor een extra knapperig laagje.
Tablespoons en teaspoons zijn Amerikaanse inhoudsmaten. Hiervoor kun je speciale maatlepels gebruiken die verkrijgbaar zijn in allerlei winkels en online bij Bol.com bijvoorbeeld.
Auteur:Suzanne
Ingrediënten
Scale
300 gram bloem
2/3 tablespoons zout
1/2 tablespoon gedroogde tijm
1/2 tablespoon gedroogde basilicum
1/3 tablespoon oregano
1 tablespoon zwarte peper
1 tablespoon gedroogd mosterdpoeder, zie notities
4 tablespoons paprikapoeder
1 tablespoon knoflookpoeder
1 teaspoon uienpoeder
1 tablespoon gemalen gember
100 gram cornflakes, verkruimeld
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten in een kom.
Notities
Ik had geen gedroogd mosterdpoeder in huis en verving dit door een eetlepel mosterd in het natte beslag in het recept hieronder.