Afdrukken

Vegan gehakballen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit recept is gebaseerd op het klassieke recept voor gehaktballen zoals vermeld op de website van Albert Heijn.

Ingrediƫnten

Scale
  • 15 gram plantaardige boter
  • 200 gram plantaardig kneedbaar gehakt
  • 50 gram appelmoes (dit vervangt het ei)
  • 1/2 ui
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 2 beschuiten, zie notities
  • peper
  • zout
  • 1 1/2 eetlepels bloem
  • scheut water

Bereidingswijze

  • Snipper de ui fijn.
  • Verhit wat boter in een koeken- of braadpan en fruit de ui tot het zacht wordt. Haal de ui uit de pan en laat afkoelen.
  • Meng het gehakt met de appelmoes en nootmuskaat in een kom.
  • Verkruimel de beschuiten er over en breng op smaak met peper en zout. Voeg de gebakken ui toe en kneed het goed door.
  • Verdeel het gehakt in 4 gelijke stukken en draai er ballen van.
  • Wentel de ballen door de bloem.
  • Bak de de ballen rondom bruin in de achtergebleven boter in de pan.
  • Zet het vuur laag en voeg een scheutje water toe. Leg de deksel schuin op de pan en braad de gehaktballen in ongeveer 20 minuten gaar. Keer ze af en toe.

Notities

De meeste soorten beschuit bevatten ei. Deze soorten zijn veganistisch:

  • Albert Heijn meergranen beschuit
  • Bolletje vezelrijk boeren beschuit meerzaden
  • Bolletje vezelrijk boeren beschuit volkoren