Vegan Fast Food Friday #23: mini kaassoufflés
- diepvries bladerdeeg, zie notities
- vegan plakjes kaas, zie notities
- maïzena
- paneermeel
- olie om te frituren, bijvoorbeeld zonnebloemolie
- Laat de plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien.
- Snij de plakjes bladerdeeg en de plakjes kaas doormidden.
- Leg op iedere helft bladerdeeg een dubbelgevouwen half plakje maar laat de randen vrij.
- Vouw het plakje dicht en druk met een vork de randen aan en herhaal dit met het gewenste aantal plakjes bladerdeeg.
- Strooi een laagje paneermeel in een diep bord en maak van de maïzena met wat water een papje.
- Bestrijk met een bak kwastje de kaassoufflés met het papje en haal ze vervolgens aan beide kanten door de paneermeel.
- Frituur voor een minuut of 2 tot de kaassoufflés beginnen te kleuren. Laat uitlekken op keukenpapier.
Notities
- Het original bladerdeeg van Koopmans is veganistisch evenals het bladerdeeg van diverse supermarkt huismerken.
- ik gebruikte de plakjes Violife kaas die je onder andere bij Jumbo en Albert Heijn kunt kopen.