Afdrukken

Vegan Fast Food Friday #23: mini kaassoufflés

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

  • diepvries bladerdeeg, zie notities
  • vegan plakjes kaas, zie notities
  • maïzena
  • paneermeel
  • olie om te frituren, bijvoorbeeld zonnebloemolie

Bereidingswijze

  • Laat de plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien.
  • Snij de plakjes bladerdeeg en de plakjes kaas doormidden.
  • Leg op iedere helft bladerdeeg een dubbelgevouwen half plakje  maar laat de randen vrij.
  • Vouw het plakje dicht en druk met een vork de randen aan en herhaal dit met het gewenste aantal plakjes bladerdeeg.
  • Strooi een laagje paneermeel in een diep bord en maak van de maïzena met wat water een papje.
  • Bestrijk met een bak kwastje de kaassoufflés met het papje en haal ze vervolgens aan beide kanten door de paneermeel.
  • Frituur voor een minuut of 2 tot de kaassoufflés beginnen te kleuren. Laat uitlekken op keukenpapier.

Notities

  • Het original bladerdeeg van Koopmans is veganistisch evenals het bladerdeeg van diverse supermarkt huismerken.
  • ik gebruikte de plakjes Violife kaas die je onder andere bij Jumbo en Albert Heijn kunt kopen.