Afdrukken

Vegan Fast Food Friday #22: cheesy gordita crunch

Om deze taco’s rechtop te serveren gebruik ik deze tacohouders. Ook handig om ze in te plaatsen tijdens het vullen!

Ingrediënten

Scale
  • 6 tacoschelpen
  • 6 gordita’s (mini tortilla wraps)
  • flinke hand vegan geraspte mozzarella kaas, zie notities
  • flinke hand vegan geraspte cheddar kaas, zie notities
  • olie, om te bakken
  • schaal vegan rul gehakt
  • 1/2 tot 1 zakje tacokruiden
  • 1 bekertje AH haver fraîche
  • sap van een halve limoen
  • halve jalapeño peper
  • 1 á 2 theelepels sriracha saus (hete saus)
  • ijsbergsla
  • extra vegan geraspte cheddar kaas

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bak de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet apart.
  • Plaats de gordita’s op een bakplaat en verdeel de vegan geraspte mozzalla en cheddar erover en bak in de oven tot de kaas begint te smelten.
  • Maak ondertussen de saus door de haver fraîche te mengen met het limoensap, jalapeño peper en sriracha saus in een keukenmachine of hakmolen.
  • Verhit wat olie in een koeken- of hapjespan en bak het gehakt enkele minuten. Voeg de tacokruiden toe en bak een minuutje mee. Voeg een scheut water toe en laat nog enkele minuten bakken terwijl je regelmatig door roert, tot het water is verdampt.
  • Plaats de tacoschelpen op de gordita’s en vouw de gordita’s om de taco’s heen.
  • Vul de tacoschelpen met het gehakt, de saus, ijsbergsla en extra vegan geraspte cheddar kaas.

Notities

  • Ik gebruikte de geraspte mozzarella van Bedda die ik kocht bij Jumbo en de geraspte cheddar is van Vegan Deli, onder andere vekrijgbaar bij Ekoplaza.