Afdrukken

Vegan Fast Food Friday #11: ham-kaassoufflés

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

  • diepvries bladerdeeg, zie notities
  • vegan plakjes kaas, zie notities
  • vegan plakjes ham, zie notities
  • maïzena
  • paneermeel
  • olie om te frituren, zie notities

Bereidingswijze

  • Laat de plakjes bladerdeeg een kwartiertje ontdooien op kamertemperatuur.
  • Leg een plakje bladerdeeg op een snijplank en leg op 1 helft een half plakje vegan ham en vegan cheddar kaas, maar laat de randen vrij. Vouw het plakje dicht en druk met een vork de randen aan en herhaal dit met het gewenste aantal plakjes bladerdeeg.
  • Je kunt kiezen voor een ronde of rechthoekige vorm, het restant aan bladerdeeg dat je overhoudt wanneer je voor de ronde kiest kun je bijeen kneden en uitrollen en zo ook gebruiken.
  • Strooi een laagje paneermeel in een diep bord.
  • Maak van de maïzena met wat water een papje. Bestrijk met een bakkwastje de ham-kaassoufflés met het papje en haal ze vervolgens aan beide kanten door de paneermeel.
  • Frituur voor een minuut of 2 tot de kaassoufflés beginnen te kleuren.
  • Laat uitlekken op keukenpapier. Lekker met mosterd!

Notities

  • Let er op dat je geen roomboter bladerdeeg kiest. Neem bijvoorbeeld de Original van Koopmans of de bladerdeeg van het huismerk van Albert Heijn.
  • Ik gebruikte voor deze ham-kaassoufflés de vegan plakjes cheddar van Violife die onder andere bij sommige filialen van Jumbo en Albert Heijn verkrijgbaar zijn.
  • De ham in dit recept is van Quorn, deze plakjes zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn.
  • Heb je geen frituurpan? Die heb ik (momenteel) ook niet! Ik gebruik een stevige braadpan (deze van Creuset) met een laag olie er in. Dat gaat prima!