Afdrukken

Vegan chocolade cake

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 240 gram bloem
  • 220 gram suiker
  • 25 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel zout
  • 80 ml. zonnebloemolie
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel witte azijn
  • 240 ml. water
  • poedersuiker

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Vet een springvorm van ongeveer 22 cm. in met wat (kokos)olie en bekleed met bakpapier.
  • Meng de bloem, suiker, cacaopoeder, baking soda en zout in een grote kom.
  • Voeg de zonnebloemolie, vanille extract, witte azijn en water toe en meng tot een glad beslag.
  • Giet dit in de springvorm en bak ongeveer 30 minuten.
  • De cake is gaat wanneer je er een satéprikker in steekt en deze er schoon uit komt.
  • Laat afkoelen, verwijder uit de springvorm en bestrooi met poedersuiker.

Notities

  • Je kunt deze nog extra lekker maken door er een glazuur van poedersuiker gemengd met water op te smeren en vervolgens te bestrooien met een laag kokos.