Vegan carpaccio op 2 manieren
- Variatietip: verdeel er wat vegan pesto (bijvoorbeeld van het merk Costa Ligure, verkrijgbaar bij Albert Heijn over.
- Pijnboompitten te duur? Vervang ze door zonnebloempitten of fijngehakte cashew- of pistachenootjes.
- Auteur: Suzanne
- Genoeg voor: 4 personen 1x
- handje pijnboompitten
- of 2 gekookte rode bieten of 2 pakjes plant based carpaccio van Good & Green
- 2 handjes rucola
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamico azijn
- Violife Parmezaanse kaas, met een dunschiller gemaakte krullen
- Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren.
- Meng de balsamico azijn met de olijfolie.
- Als je de versie met rode bieten gebruikt: snij de rode bieten in zo dun mogelijke plakjes.
- Verdeel de plakjes rode biet of de plakjes vegan carpaccio over de borden.
- Verdeel de geroosterde pijnboompitjes, rucola en krullen vegan Parmezaanse kaas erover.
- Verdeel als laatste het azijn/olie mengsel erover en serveer.