Afdrukken

Vegan Bulgogi

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 1 zak TVP beef slices (of vleesvervanger naar keuze)
  • 80 ml. sojasaus
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels sesamolie
  • 1 theelepel geraspte verse gember
  • 2 teentjes fijngehakte knoflook
  • 2 theelepels suiker
  • 1 bosui, in dunne ringetjes gesneden

Bereidingswijze

  • Doe de TVP in een grote kom en schenk er kokend heet water bij, zoveel dat de TVP onder water staat.
  • Laat 20 minuten weken en giet in een vergiet af.
  • Spoel met koud water in het vergiet en laat uitlekken.
  • Knijp zo veel mogelijk vocht uit de plakjes TVP en knip ze doormidden.
  • Maak de marinade door alle overige ingrediënten te mengen.
  • Neem ongeveer 1/5 van de marinade en voeg dit toe aan de stukjes TVP.
  • Laat een kwartiertje marineren en bak dan in wat olie in een wok voor een minuut of 10 tot de plakjes beginnen te kleuren.
  • Doe de stukjes in een schaal, voeg de rest van de marinade toe en schep om.
  • Serveer met rijst, groente naar keuze zoals gewokte paksoi, kimchi, sesamzaadjes en extra ringetjes bosui.