Afdrukken

Vegan banketletter

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 300 gram amandelspijs
  • 3 eetlepels plantaardige melk
  • 1 eetlepel maple syrup
  • ongeveer 12 garneeramandelen (dit is  optioneel)

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Rol het bladerdeeg uit op het meeverpakte bakpapier.
  • Maak het amandelspijs naar dit recept of kies voor kant en klaar amandelspijs. In dat geval maak je het amandelspijs kneedbaar met 25 ml. water of een eivervanger.
  • Kneed het amandelspijs in een langwerpige vorm, zo lang als het brede gedeelte van het bladerdeeg.
  • Leg het amandelspijs in het midden van het bladerdeeg en vouw het dicht, leg het met de vouwnaad naar beneden op het bakpapier.
  • Laat in langwerpige vorm of vorm in een letter zoals ik heb gedaan in een V (de v van vegan uiteraard).
  • Verdeel er eventueel garneeramandelen over.
  • Meng de plantaardige melk met maple syrup en verdeel dit met een bakkwastje over de bovenkant en zijkanten van de rol bladerdeeg.
  • Bak de boterletter in 20-25 minuten goudbruin in de oven.