Afdrukken

Vegan arretjescake

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Benodigdheden

Ingrediënten

Scale
  • 150 gram suiker
  • 120 gram appelmoes
  • 200 gram plantaardige boter, zie notities
  • 50 gram cacaopoeder
  • 200 gram vegan biscuits, zie notities

Bereidingswijze

  • Meng de suiker met de appelmoes in de mixer.
  • Smelt de boter in een steelpan en voeg het suikermengsel samen met de cacaopoeder toe en meng alles goed door elkaar tot een gladde massa.
  • Doe de biscuits in een plastic zak en sla ze in kleine stukjes met een deegroller of lege wijnfles.
  • Meng de koekstukjes met het mengsel.
  • Bekleed een cakevorm met bakpapier en stort het mengsel in de vorm.
  • Druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
  • Zet in de koelkast en laat een aantal uur opstijven.
  • Leg een snijplank op de cakevorm en draai voorzichtig om.
  • Haal de cakevorm van de arretjescake en trek voorzichtig het bakpapier er van af.
  • Snij in plakken.
  • Ongeveer 2 á 3 dagen houdbaar in de koelkast.

Notities

Voor deze arretjescake heb ik deze producten gebruikt:

Flora ongezouten boter

AH eigen merk Marie biscuits