Afdrukken

Tostada’s met zwarte bonen gehakt

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 1 blik zwarte bonen van 400 gram
  • 100 gram walnoten
  • 2 á 3 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • peper
  • zout
  • olie, om te bakken
  • 1 pak tostada’s (verkrijgbaar in de meeste supermarkten)
  • hummus en/of guacamole
  • handje fijngesneden ijsbergsla
  • 1 tomaat, in kleine blokjes gesneden
  • stukje vegan feta, verkruimeld
  • 1 bekertje plantaardige crème fraîche
  • verse koriander
  • limoen, optioneel

Bereidingswijze

  • Spoel de zwarte bonen met koud water in een vergiet. Laat goed uitlekken en prak fijn met een vork.
  • Meng de walnoten grof in een keukenmachine of snij ze met een mes.
  • Meng de zwarte bonen en walnoten met een scheutje water en voeg de specerijen toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak het mengsel enkele minuten tot het begint te kleuren.
  • Smeer een laagje hummus of guacamole over de tostada’s.
  • Beleg met het zwarte bonen-walnoten mengsel en top met de overige ingrediënten en serveer.
  • Besprenkel naar smaak met vers limoensap.

Notities

  • Van het zwarte bonen-walnoten gehakt hou je misschien een beetje over. Dit kun je in de koelkast bewaren en in een ander gerecht verwerken zoals een pastasaus of in taco’s.