1 pak tostada’s (verkrijgbaar in de meeste supermarkten)
hummus en/of guacamole
handje fijngesneden ijsbergsla
1 tomaat, in kleine blokjes gesneden
stukje vegan feta, verkruimeld
1 bekertje plantaardige crème fraîche
verse koriander
limoen, optioneel
Bereidingswijze
Spoel de zwarte bonen met koud water in een vergiet. Laat goed uitlekken en prak fijn met een vork.
Meng de walnoten grof in een keukenmachine of snij ze met een mes.
Meng de zwarte bonen en walnoten met een scheutje water en voeg de specerijen toe en breng op smaak met peper en zout.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak het mengsel enkele minuten tot het begint te kleuren.
Smeer een laagje hummus of guacamole over de tostada’s.
Beleg met het zwarte bonen-walnoten mengsel en top met de overige ingrediënten en serveer.
Besprenkel naar smaak met vers limoensap.
Notities
Van het zwarte bonen-walnoten gehakt hou je misschien een beetje over. Dit kun je in de koelkast bewaren en in een ander gerecht verwerken zoals een pastasaus of in taco’s.