Afdrukken

Tofu van rode linzen – vegan, sojavrij en glutenvrij

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • 150 gram rode linzen
  • 360 ml. kokend heet water
  • 450 ml. water op kamertemperatuur
  • 1 theelepel zout

Bereidingswijze

  • Week de linzen in het kokend hete water voor 15 minuten.
  • Meng de linzen en het water in een blender met een hittebestendige mengkan.
  • Doe het mengsel in een steelpan, doe het water op kamertemperatuur erbij en breng aan de kook.
  • Roer een aantal minuten door met een spatel tot het dik en glanzend begint te worden.
  • Stort in een schaal van ongeveer 20 x 20 cm. en laat afkoelen. De schaal invetten of bekleden met bakpapier is niet nodig.
  • Zet minimaal een uur en het liefst een nacht lang in de koelkast.
  • Snij in blokjes en bereid verder zoals je tofu zou bereiden, zie hierboven in de tekst voor een aantal tips.