Afdrukken

Tikka masala burrito

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • 1 potje Patak’s tikka masala paste (in de meeste supermarkten verkrijgbaar)
  • olie, om in te bakken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 theelepel fijngehakte knoflook
  • 1 theelepel fijnsneden verse gember
  • 2 schaaltjes vegan kipstukjes in kleine stukjes gesneden
  • 200 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 blik kikkererwten 400 gram, afgespoeld en uitgelekt
  • 150 ml. plantaardige kookroom
  • 1 theelepel suiker
  • 8 wraps
  • ongeveer 150 gram gekookte rijst

Bereidingswijze

  • Bereid eerst de tikka massala. Je zult hier van overhouden, maar dit kun je invriezen (of in de koelkast) om later te eten met rijst.
  • Bak de ui in wat olie in een grote hapjespan. Voeg de knoflook, gember, pot pasta en 50 ml. water toe.
  • Laat koken tot het water is verdampt.
  • Voeg de stukjes vegan kip toe en bak een paar minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes en 150 ml. water toe. Laat 10 minuutjes zachtjes koken.
  • Voeg de room, suiker en kikkererwten toe en laat nog 4 minuten koken.
  • Verwarm de wraps aan beide kanten in een droge koekenpan.
  • Verdeel per wrap ongeveer 2 eetlepels rijst over de lengte in het midden.
  • Verdeel dan ongeveer 2 – 3 eetlepels van het mengsel over de rijst.
  • Vouw de wraps dicht en snij doormidden. Lekker met een groene salade.