Risotto met vegan coquilles en groene asperges
- Auteur: Suzanne
- Genoeg voor: 4 personen 1x
- 60 gram plantaardige boter, zoals Flora Plant
- 1 ui, gesnipperd
- 300 gram risottorijst
- 100 ml. droge witte wijn
- olie, om in te bakken
- handje kastanjechampignons
- 1 liter water
- 2 groentebouillontabletten
- 75 gram Violife Parmezaanse kaas
- Smelt de helft van de plantaardige boter in een (braad)pan met dikke bodem. Voeg de gesnipperde ui toe en bak een paar minuten tot de ui glazig is geworden.
- Voeg de risottorijst toe, roer door en bak 3 minuten mee.
- Voeg de witte wijn toe en roer tot deze door de rijst is opgenomen.
- Maak groentebouillon door 1 liter water te koken en daar 2 groentebouillonblokjes aan toe te voegen en te roeren tot de blokjes opgelost zijn.
- Voeg een scheut groentebouillon toe aan de rijst en roer tot deze is opgenomen.
- Herhaal dit tot alle bouillon op is, dit duurt ongeveer 20 minuten. De risotto is dan gaar.
- Snij de kastanjechampignons in kleine stukjes en bak deze een paar minuten in een koekenpan met wat olie tot ze beginnen te kleuren.
- Rasp de vegan Parmezaanse kaas. Zelf hak ik het stuk tot fijne korrels in mijn hakmolen.
- Voeg de vegan Parmezaanse kaas en de kastanjechampignons toe aan de risotto en breng op smaak met peper en zout.