Afdrukken

Risotto met vegan coquilles en groene asperges

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Gebaseerd op het basisrecept voor risotto van Allerhande

Ingrediƫnten

Scale
  • 60 gram plantaardige boter, zoals Flora Plant
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 gram risottorijst
  • 100 ml. droge witte wijn
  • olie, om in te bakken
  • handje kastanjechampignons
  • 1 liter water
  • 2 groentebouillontabletten
  • 75 gram Violife Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  • Smelt de helft van de plantaardige boter in een (braad)pan met dikke bodem. Voeg de gesnipperde ui toe en bak een paar minuten tot de ui glazig is geworden.
  • Voeg de risottorijst toe, roer door en bak 3 minuten mee.
  • Voeg de witte wijn toe en roer tot deze door de rijst is opgenomen.
  • Maak groentebouillon door 1 liter water te koken en daar 2 groentebouillonblokjes aan toe te voegen en te roeren tot de blokjes opgelost zijn.
  • Voeg een scheut groentebouillon toe aan de rijst en roer tot deze is opgenomen.
  • Herhaal dit tot alle bouillon op is, dit duurt ongeveer 20 minuten. De risotto is dan gaar.
  • Snij de kastanjechampignons in kleine stukjes en bak deze een paar minuten in een koekenpan met wat olie tot ze beginnen te kleuren.
  • Rasp de vegan Parmezaanse kaas. Zelf hak ik het stuk tot fijne korrels in mijn hakmolen.
  • Voeg de vegan Parmezaanse kaas en de kastanjechampignons toe aan de risotto en breng op smaak met peper en zout.