Afdrukken

Retro vegan #6: Russisch slaatje met vegan ei

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 1 potje wortelen 180 gram
  • 80 gram diepvrieserwtjes
  • 80 gram augurken, in kleine blokjes gesneden en extra om te garneren
  • 12 zilveruitjes, en extra om te garneren
  • 2 flinke eetlepels vegan mayonaise
  • extra vegan mayonaise om te garneren
  • 2 theelepels mosterd
  • peper
  • zout
  • vegan gekookte eieren
  • gedroogde peterselie, om te garneren

Bereidingswijze

  • Maak de vegan gekookte eieren naar dit recept. Je hebt er ongeveer 4 nodig, afhankelijk of je individuele porties maakt of één grote salade.
  • Kook de aardappelen gaar en laat ze afkoelen.
  • Prak de aardappelen fijn.
  • Kook de diepvrieserwtjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet de wortelen af, hou er 2 apart om te garneren.
  • Snij de wortels in kleine stukjes.
  • Meng de geprakte aardappel met de vegan mayonaise, mosterd, stukjes wortel en zilveruitjes, doperwtjes en blokjes augurk en breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de salade in kleine bakjes of één grote bak.
  • Smeer een laagje mayonaise over de salade.
  • Garneer met vegan gekookte ei, blokjes wortel, blokjes augurk, zilveruitjes en gedroogde peterselie.
  • Enkele dagen houdbaar in de koelkast.