Vegan slag-droom-taart
Benodigdheden
- mixer
- 2 springvormen met doorsnede van ongeveer 19 cm.
- vel bakpapier
- bakkwastje
- Auteur: Suzanne
- Genoeg voor: 8 punten 1x
cake voor de taart
- 225 gram bloem
- 150 gram suiker
- 1/2 theelepel baking soda
- 2 theelepels bakpoeder
- 250 ml. plantaardige ongezoete melk, zoals amandelmelk
- 50 gram zonnebloemolie
- 2 eetlepels citroensap
- 2 theelepels vanille extract
- snufje zout
- (kokos)olie, om in te vetten
toppings
- aardbeienjam, ongeveer een half potje
- pakje plantaardige slagroom om te kloppen, van bijvoorbeeld Alpro of AH
- suiker of ander zoetmiddel naar smaak om de slagroom mee te zoeten
- 1 zakje klop-fix slagroomversteviger
- plantaardige slagroom in spuitbus van bijv. het huismerk van Jumbo of AH
- half zakje Dr. Oetker nougatine
- toppings naar keuze zoals decoractie chocoladeblaadjes en stukjes ananas en partjes mandarijn
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de droge ingrediënten in een kom.
- Meng de natte ingrediënten en voeg deze toe aan de droge ingrediënten en meng met een garde tot een glad beslag.
- Bedek de bodems van de springvormen met bakpapier en vet ze aan de binnenkant in met wat (kokos)olie.
- Verdeel het beslag over beide springvormen.
- Bak de cakes in 35 minuten goudbruin in de oven.
- Laat de cakes afkoelen op een taartrooster.
- Leg 1 cake op een bord en verdeel er een laag jam over.
- Leg de andere cake op de laag met jam.
- Klop de slagroom met de slagroomversteviger stijf in de mixer, voeg naar smaak een zoetmiddel toe.
- Smeer de slagroom uit over de boven- en zijkant van de taart en strijk glad met een spatel.
- Bestrooi de slagroomlaag aan de zijkant met nougatine.
- Strijk de bovenkant ook glad met een spatel.
- Spuit toefjes slagroom op de bovenkant van de taart en decoreer met de chocoladeblaadjes en stukjes fruit naar keuze.
- Snij in punten en serveer.
- Een dag of 2 houdbaar in de koelkast.