Afdrukken

Vegan slag-droom-taart

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Benodigdheden

Ingrediënten

Scale

cake voor de taart

  • 225 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 250 ml. plantaardige ongezoete melk, zoals amandelmelk
  • 50 gram zonnebloemolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels vanille extract
  • snufje zout
  • (kokos)olie, om in te vetten

toppings

  • aardbeienjam, ongeveer een half potje
  • pakje plantaardige slagroom om te kloppen, van bijvoorbeeld Alpro of AH
  • suiker of ander zoetmiddel naar smaak om de slagroom mee te zoeten
  • 1 zakje klop-fix slagroomversteviger
  • plantaardige slagroom in spuitbus van bijv. het huismerk van Jumbo of AH
  • half zakje Dr. Oetker nougatine
  • toppings naar keuze zoals decoractie chocoladeblaadjes en stukjes ananas en partjes mandarijn

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de droge ingrediënten in een kom.
  • Meng de natte ingrediënten en voeg deze toe aan de droge ingrediënten en meng met een garde tot een glad beslag.
  • Bedek de bodems van de springvormen met bakpapier en vet ze aan de binnenkant in met wat (kokos)olie.
  • Verdeel het beslag over beide springvormen.
  • Bak de cakes in 35 minuten goudbruin in de oven.
  • Laat de cakes afkoelen op een taartrooster.
  • Leg 1 cake op een bord en verdeel er een laag jam over.
  • Leg de andere cake op de laag met jam.
  • Klop de slagroom met de slagroomversteviger stijf in de mixer, voeg naar smaak een zoetmiddel toe.
  • Smeer de slagroom uit over de boven- en zijkant van de taart en strijk glad met een spatel.
  • Bestrooi de slagroomlaag aan de zijkant met nougatine.
  • Strijk de bovenkant ook glad met een spatel.
  • Spuit toefjes slagroom op de bovenkant van de taart en decoreer met de chocoladeblaadjes en stukjes fruit naar keuze.
  • Snij in punten en serveer.
  • Een dag of 2 houdbaar in de koelkast.