Afdrukken
Retro vegan #15: boomstammetjes
Print recept
★
★
★
★
★
5
van
1
beoordelingen
Auteur:
Suzanne
Genoeg voor:
4
stuks
1
x
Ingrediënten
Scale
1x
2x
3x
1
schaal plantaardig gehakt
4
eetlepels paneermeel
50 gram
plantaardige geraspte kaas
3
plakjes vegan ham, van bijvoorbeeld AH of Quorn, in kleine stukjes gesneden
1
theelepel mosterd
2
eetlepels plantaardige ongezoete melk, zoals sojamelk
flinke snuf kerriepoeder
flinke snuf paprikapoeder
2
eetlepels gedroogde of verse fijngehakte peterselie
plantaardige (braad)boter om te bakken
Cook Mode
Prevent your screen from going dark
Bereidingswijze
Meng het plantaardige gehakt met 1 eetlepel paneermeel, de plantaardige geraspte kaas, stukjes vegan ham en mosterd tot een geheel.
Verdeel het vegan gehaktmengsel in 4 gelijke delen en vorm van ieder deel een rol.
Meng het overige paneermeel met kerrie- en paprikapoeder.
Bestrijk de rollen met een bakkwastje met wat plantaardige melk, zodat de paneermeel goed blijft plakken.
Rol de rollen door het paneermeel.
Bestrijk dan de twee uiteinden van iedere rol met een beetje plantaardige melk en doop ze in de peterselie zodat die goed blijft plakken.
Verhit wat plantaardige (braad)boter in een koekenpan.
Bak de boomstammetjes kort op hoog vuur aan alle kanten, ze het vuur lager en laat ze nog een minuut of 5 zachtjes bakken aan alle kanten.
Vind het online
:
https://wateetjedanwel.nl/retro-vegan-15-boomstammetjes/