Afdrukken

Retro vegan #15: boomstammetjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Ingrediënten

Scale
  • 1 schaal plantaardig gehakt
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 50 gram plantaardige geraspte kaas
  • 3 plakjes vegan ham
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels plantaardige ongezoete melk, zoals sojamelk
  • flinke snuf kerriepoeder
  • flinke snuf paprikapoeder
  • 2 eetlepels gedroogde of verse fijngehakte peterselie
  • plantaardige (braad)boter om te bakken

Bereidingswijze

  • Meng het plantaardige gehakt met 1 eetlepel paneermeel, de plantaardige geraspte kaas, stukjes vegan ham en mosterd tot een geheel.
  • Verdeel het vegan gehaktmengsel in 4 gelijke delen en vorm van ieder deel een rol.
  • Meng het overige paneermeel met kerrie- en paprikapoeder.
  • Bestrijk de rollen met een bakkwastje met wat plantaardige melk, zodat de paneermeel goed blijft plakken.
  • Rol de rollen door het paneermeel.
  • Bestrijk dan de twee uiteinden van iedere rol met een beetje plantaardige melk en doop ze in de peterselie zodat die goed blijft plakken.
  • Verhit wat plantaardige (braad)boter in een koekenpan.
  • Bak de boomstammetjes kort op hoog vuur aan alle kanten, ze het vuur lager en laat ze nog een minuut of 5 zachtjes bakken aan alle kanten.