Retro vegan #15: boomstammetjes
- Auteur: Suzanne
- Genoeg voor: 4 stuks 1x
- 1 schaal plantaardig gehakt
- 4 eetlepels paneermeel
- 50 gram plantaardige geraspte kaas
- 3 plakjes vegan ham, van bijvoorbeeld AH of Quorn, in kleine stukjes gesneden
- 1 theelepel mosterd
- 2 eetlepels plantaardige ongezoete melk, zoals sojamelk
- flinke snuf kerriepoeder
- flinke snuf paprikapoeder
- 2 eetlepels gedroogde of verse fijngehakte peterselie
- plantaardige (braad)boter om te bakken
- Meng het plantaardige gehakt met 1 eetlepel paneermeel, de plantaardige geraspte kaas, stukjes vegan ham en mosterd tot een geheel.
- Verdeel het vegan gehaktmengsel in 4 gelijke delen en vorm van ieder deel een rol.
- Meng het overige paneermeel met kerrie- en paprikapoeder.
- Bestrijk de rollen met een bakkwastje met wat plantaardige melk, zodat de paneermeel goed blijft plakken.
- Rol de rollen door het paneermeel.
- Bestrijk dan de twee uiteinden van iedere rol met een beetje plantaardige melk en doop ze in de peterselie zodat die goed blijft plakken.
- Verhit wat plantaardige (braad)boter in een koekenpan.
- Bak de boomstammetjes kort op hoog vuur aan alle kanten, ze het vuur lager en laat ze nog een minuut of 5 zachtjes bakken aan alle kanten.