Afdrukken

Polenta frietjes met sriracha aioli

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Benodigdheden

Ingrediënten

Scale
  • 220 gram fijn maïsmeel
  • 1 liter water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 eetlepel kruiden naar smaak, zoals Italiaanse kruiden of rozemarijn
  • 3 á 4 eetlepels edelgistvlokken
  • zwarte peper
  • zeezout
  • olie, om in te vetten
  • 125 gram vegan mayonaise
  • 2 theelepels sriracha
  • 1 theelepel limoensap
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • peterselie, optioneel

Bereidingswijze

  • Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  • Breng het water met de 2 groentebouillonblokjes aan de kook en roer tot deze zijn opgelost.
  • Voeg beetje bij beetje de maïsmeel toe en roer met een garde tot alle maïsmeel is opgenomen.
  • Zet het vuur uit en voeg kruiden naar smaak en de edelgistvlokken toe.
  • Stort het mengsel in de met bakpapier beklede bakvorm en strijk glad met een spatel.
  • Laat afkoelen en zet vervolgens een paar uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de polenta in dunne frietjes.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet met een bakkwastje in met een beetje olie.
  • Leg de frietjes op het bakpapier en bestrijk de bovenkant ook met wat olie.
  • Bestrooi met peper en zout.
  • Bak de frietjes in ongeveer 35 minuten goudbruin, keer halverwege de baktijd om.
  • Maak de sriracha mayonaise door de vegan mayonaise te mengen met de sriracha, het limoensap en de knoflook.
  • garneer naar smaak met peterselie.