Afdrukken

Plaatpannenkoek met aardbei en chocolade

Benodigdheden

Ingrediënten

Scale
  • (kokos)olie, om in te vetten
  • 480 ml. ongezoete plantaardige melk, zoals sojamelk of havermelk
  • 2 tablespoons (30 ml.) citroensap
  • 120 gram appelmoes
  • 1 teaspoon vanille extract
  • 60 gram gesmolten plantaardige margarine, zoals AH plantenmargarine
  • 400 gram bloem
  • 40 gram suiker
  • 2 teaspoons bakpoeder
  • 1 teaspoon baking soda
  • 1 teaspoon zout
  • 100 gram diepvries aardbeien
  • 50 gram Dr. Oetker chocolate chips

Bereidingswijze

  • Maak ‘karnemelk’ door de plantaardige melk goed te mengen met het citroensap. Ik deed dit door het mengsel in een glazen pot te schenken en met de deksel er op goed te schudden. Zet de pot vervolgens tien minuten apart.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Vet de bakblikken licht in met wat (kokos)olie met een bakkwastje en bekleed het vervolgens met een vel bakpapier. Door de olie blijft het papier goed op zijn plek.
  • Druk het bakpapier goed aan en bestrijk licht met wat olie met het bakkwastje. Zet de bakblikken apart.
  • Meng het plantaardige melk-citroensap mengsel met de appelmoes, vanille extract en de helft van de gesmolten margarine in een kom.
  • Meng in een andere kom de bloem, suiker, bakpoeder, baking soda en zout.
  • Meng het natte en droge mengsel kort tot 1 geheel.
  • Snij de bevroren aardbeien in kleine stukjes, laat ze hiervoor iets ontdooien of hak ze grof in een keukenmachine.
  • Meng de stukjes aardbei en chocolate chips door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de 2 bakplaten.
  • Bak de plaatpannenkoeken zo’n 11 tot 13 minuten in de oven.
  • Haal uit de oven en verdeel met een bakkwastje de rest van de gesmolten boter over de plaatpannenkoeken.
  • Zet ze dan terug in de oven en bak nog zo’n 2 minuten tot ze goudbruin kleuren.
  • Snij in stukken en serveer.

Notities

Veganized versie van dit recept.