Afdrukken

Pide

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • 250 gram tarwebloem
  • 3,5 gram droge gist (is een half zakje van 7 gram)
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 gram lauwwarm water
  • 1 theelepel zout
  • olie, om in te bakken en te bestrijken
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • twee flinke handen spinazie
  • blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • peper
  • zout
  • bakje hummus
  • 75 gram plantaardige feta (van de meeste merken is dat een half blok)
  • sesamzaadjes

Bereidingswijze

  • Meng de bloem, gist, suiker, olijfolie en het water in een kom. Meng tot een geheel en voeg het zout toe en kneed tot het een soepel deeg is geworden. Vet de kom in met wat olie en leg het deeg er in. Bestrooi met wat bloem en dek af met de theedoek.
  • Laat 1 uur rijzen.
  • Verhit wat olie in een wok of hapjespan en bak de ui en knoflook enkele minuten. Voeg de spinazie toe en roer door, tot het geslonken is. Voeg de kikkererwten toe en meng goed door. Breng op smaak met peper, zout en een flinke snuf komijn.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bestuif een schone oppervlakte met wat bloem. Verdeel het deeg in vier gelijke stukken en rol ze uit tot een ovale vorm van ongeveer 25 cm. lang en 15 cm. breed. Smeer een laag hummus over het deeg en laat de randen vrij.
  • Verdeel de kikkererwten spinazie vulling er over en laat ongeveer 2 cm. van de randen vrij. Verkruimel er plantaardige feta over en vouw de randen van het deeg over de vulling. Knijp de uiteinden van het deeg dicht zodat er en schuitje ontstaat.
  • Leg de pides op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de randen met wat olie en strooi er sesamzaadjes over.
  • Bak de pides in ongeveer 12 minuten.