Afdrukken

Pasta met vegan smokey worst + winactie!

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.6 from 12 reviews

Ingrediënten

Scale
  • pasta naar keuze voor 4 personen
  • plantaardige braadboter of olie, om te bakken
  • 1 schaaltje The Dutch Weedburger smokey sausages met 3 stuks
  • 1 rode ui, in heel dunne halve ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • gedroogde Italiaanse kruiden, ongeveer 1 eetlepel, hoeveelheid naar smaak
  • flinke snuf chilipoeder
  • 2 vleestomaten, in kleine blokjes gesneden
  • 3 geroosterde paprika’s uit pot, in dunne reepjes gesneden
  • 1 pakje 500 gram gezeefde tomaten
  • 100 gram hummus naturel

Bereidingswijze

  • Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak de smokey sausages 5 – 7 minuten op middelhoog vuur in wat plantaardige braadboter of olie. Regelmatig keren. Zet ze na het bakken apart.
  • Verhit wat olie in een hapjespan en bak de rode uien enkele minuten tot ze zacht worden.
  • Voeg de fijngehakte knoflook, Italiaanse kruiden, chilipoeder en blokjes vleestomaat toe en bak een minuutje of 2 mee.
  • Voeg de reepjes geroosterde paprika toe en roer alles goed door.
  • Snij de smokey sausages in plakjes.
  • Voeg de gezeefde tomaten, hummus en plakjes smokey sausage toe en verwarm enkele minuten. De hummus maakt de saus wat romiger.
  • Lekker met gesneden ciabatta of stokbrood en lekker met vegan Parmezaanse Baas.