Paasteitjes met vegan kip-champignon ragout
- Auteur: Suzanne
- Genoeg voor: 8 personen 1x
- 40 gram plantaardige boter, bijvoorbeeld plantenmargarine van het AH huismerk
- 40 gram bloem
- 400 ml. groentebouillon
- 2 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- 1 bakje witte champignons van 250 gram
- 1 schaaltje vegan kipstukjes van ongeveer 160 gram
- 1 scheutje olijfolie
- zout
- versgemalen peper
- peterselie, fijngehakt
- ragoutbakjes
- Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer dit door elkaar en laat dit garen zonder te kleuren.
- Roer en beetje bij beetje de bouillon door zodat er geen klontjes ontstaan. Laat de ragout aan de kook komen, zet het vuur laag en laat het 15 minuten garen.
- Pel en snipper de sjalotten. Pel en snijd de knoflook fijn. Snij de champignons in kwarten.
- Snij (of knip, dat gaat makkelijker) de vegan kipstukjes in kleine stukjes.
- Bak de champignons en vegan kipstukjes in wat olijfolie een paar minuten goudbruin en voeg de knoflook en sjalotjes toe en bak deze een minuut mee.
- Voeg champignons, vegan kipstukjes en peterselie aan de ragout toe.
- Breng de ragout aan de kook en breng op smaak met versgemalen peper en zout.