Afdrukken

Paasteitjes met vegan kip-champignon ragout

veganistische ragout met plantaardige kipstukjes en champignons in pasteibakjes geserveerd voor de paasdagen

Ingrediënten

Scale
  • 40 gram plantaardige boter, bijvoorbeeld plantenmargarine van het AH huismerk
  • 40 gram bloem
  • 400 ml. groentebouillon
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bakje witte champignons van 250 gram
  • 1 schaaltje vegan kipstukjes van ongeveer 160 gram
  • 1 scheutje olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • peterselie, fijngehakt
  • ragoutbakjes

Bereidingswijze

  • Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer dit door elkaar en laat dit garen zonder te kleuren.
  • Roer en beetje bij beetje de bouillon door zodat er geen klontjes ontstaan. Laat de ragout aan de kook komen, zet het vuur laag en laat het 15 minuten garen.
  • Pel en snipper de sjalotten. Pel en snijd de knoflook fijn. Snij de champignons in kwarten.
  • Snij (of knip, dat gaat makkelijker) de vegan kipstukjes in kleine stukjes.
  • Bak de champignons en vegan kipstukjes in wat olijfolie een paar minuten goudbruin en voeg de knoflook en sjalotjes toe en bak deze een minuut mee.
  • Voeg champignons, vegan kipstukjes en peterselie aan de ragout toe.
  • Breng de ragout aan de kook en breng op smaak met versgemalen peper en zout.