Afdrukken

Ovenschotel met vegan shoarma en rösti

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Benodigdheden

Ingrediënten

Scale
  • plantaardige boter, om te bakken en de ovenschaal mee in te vetten
  • 350 gram vegan shoarma
  • 450 gram sperziebonen diepvries
  • 1 rode paprika
  • 200 gram plantaardige geraspte kaas
  • 1 zak rösti diepvries 750 gram

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de rode paprika in kleine blokjes.
  • Verhit wat plantaardige boter in een wok of hapjespan en bak de rode paprika en de plantaardige shoarma in een minuut of 4.
  • Schep de gebroken sperziebonen er door en bak een minuutje mee.
  • Vet de ovenschaal in met wat vegan boter en schep het vegan shoarma-sperziebonen mengsel er in.
  • Meng in een kom de rösti met de plantaardige kaas, hou een beetje plantaardige kaas apart.
  • Verdeel dit over het vegan shoarma-sperziebonen mengsel in de ovenschaal en druk goed aan.
  • Verdeel de overgebleven plantaardige kaas erover.
  • Bak de schotel in ongeveer 40 minuten gaar tot de rösti begint te kleuren.
  • Lekker met ijsbergsla.