Afdrukken

Okonomiyaki

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 5 reviews

Ingrediënten

Scale

pannenkoekjes

  • 300 gram witte kool
  • 1 wortel
  • 1/2 ui
  • 100 gram bloem
  • 200 ml. lauw water
  • zwarte peper
  • zeezout
  • olie, om in te bakken

saus

  • 100 gram ketchup
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels donkere basterdsuiker
  • 2 eetlepels mirin (Japanse rijstwijn) of vervang door witte wijn of azijn

toppings

  • 2 eetlepels vegan mayonaise (eventueel in een spuitzak om strepen mee te trekken)
  • twee eetlepels gebakken uitjes
  • 1 á 2 eetlepels fijngemalen nori vel
  • 1 lente ui, in dunne ringetjes gesneden

Bereidingswijze

  • Snij de witte kool in dunne reepjes.
  • Rasp de wortel.
  • Snipper de ui.
  • Maak de saus door de ingrediënten te mengen en een paar minuten te verwarmen in een steelpan, roer goed door!
  • Verhit wat olie in een wok of hapjespan en bak de witte kool, wortel en ui een paar minuten tot de groenten zacht worden.
  • Laat de groenten afkoelen en doe in een kom.
  • Maak in een schaaltje een papje van de bloem en het water en voeg dit toe aan het groentemengsel.
  • Breng het beslag op smaak met zwarte peper en zeezout.
  • Verhit wat olie in een koekenpan met goede anti-aanbaklaag.
  • Schep een kwart van het beslag in de koekenpan en vorm met een spatel in een ronde vorm. Ik vond het handig om een deksel van een kleine pan op de pannenkoek te drukken.
  • Druk de pannenkoek met het deksel of een spatel zo plat mogelijk, zodat het compact wordt en niet uit elkaar valt.
  • Bak de pannenkoek aan beide kanten op hoog vuur tot het goudbruin begint te kleuren.
  • Herhaal met de rest van het beslag.
  • Leg een pannenkoek op een bord en verdeel er wat van de saus over.
  • Verdeel er dan wat vegan mayonaise over, dit kan met een spuitzak. Heb je die niet, gebruik dan een vork.
  • Verdeel tenslotte de gebakken uitjes, fijngemalen norivel en lente uitjes er over en serveer.