Afdrukken

Mac and cheese balletjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 160 gram macaroni
  • 75 gram rauwe cashewnoten, een half uur geweekt in kokend heet water
  • 150 gram geschilde en in blokjes gesneden aardappel
  • 50 gram in blokjes gesneden wortel
  • 45 ml. citroensap
  • 1 theelepel zout
  • 15 gram edelgistvlokken, zie notities
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • 1/4 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 theelepel kurkuma, voor de gele kleur
  • 500 ml. water
  • 25 gram kikkererwtenmeel, gezeefd
  • 12 eetlepels plantaardige melk, zoals ongezoete sojamelk
  • paneermeel
  • olie, om te frituren

Bereidingswijze

  • Bereid de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking en week de cashewnoten in kokend heet water zodat ze zacht worden.
  • Kook de aardappel en wortel gaar, giet af en laat iets afkoelen.
  • Meng de cashewnoten, aardappel, wortel, citroensap, zout, edelgistvlokken, chilipoeder, paprikapoeder, kurkuma en water in een blender of keukenmachine tot een gladde saus.
  • Verwarm de saus in een pan, blijf goed roeren. De saus zal dikker worden tijdens het verwarmen. Zet het vuur uit wanneer het begint te bubbelen.
  • Voeg de pasta toe en meng door de saus.
  • Stort de mac and cheese op een bakplaat en laat helemaal afkoelen in de koelkast.
  • De saus zal tijdens het afkoelen dikker worden.
  • Draai balletjes van de mac and cheese.
  • Meng het kikkererwtenmeel met de plantaardige melk met een garde tot een glad mengsel zonder klontjes. Giet het mengsel in een diep bord.
  • Bestrooi in het andere diepe bord een laag paneermeel.
  • Rol de balletjes één voor één door het natte mengsel en vervolgens door het paneermeel. Herhaal dit 1 keer.
  • Frituur de balletjes tot ze beginnen te kleuren. Dit duur ongeveer een halve minuut.
  • Ik heb zelf geen frituurpan maar gebruik mijn Le Creuset pan met daarin een laag olie.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Lekker met mosterd.

Notities

  • Edelgistvlokken geven gerechten een geur en smaak die op kaas lijkt. Lees er hier meer over!