Afdrukken

Kokos popcorn

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Benodigdheden

Ingrediƫnten

Scale
  • 100 gram popcorn mais, zie notities
  • 1 eetlepel olie
  • 75 gram plantaardige margarine
  • 50 gram suiker
  • 75 gram geraspte kokos

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Zet de steelpan op hoog vuur met een eetlepel olie er in. Strooi de popcorn in de pan en doe de deksel er op.
  • Laat de popcorn poppen en zet het vuur uit wanneer je geen maiskorrels meer hoort poppen.
  • Zet de popcorn apart.
  • Strooi de kokos in een plat bakblik of over een bakplaat, eventueel met een vel bakpapier er onder.
  • Zet de kokos in de oven voor een paar minuten tot het begint te kleuren. Haal de kokos uit de oven.
  • Smelt de margarine in een steelpan en voeg de suiker toe. Roer goed door tot de suiker gesmolten is.
  • Doe de popcorn met de geroosterde kokos in een schaal en giet het margarine-suiker mengsel erover.
  • Dek de schaal af en schudt stevig heen en weer zodat alle popcorn bedekt wordt.

Notities

  • Popcorn mais kun je in de meeste supermarkten kopen. Ik koop het zelf wel eens bij Lidl of deze bij AH.