Afdrukken

Hartige vegan Sinterklaas hapjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • blok tofu naturel
  • 200 gram vegan mayonaise
  • 23 teaspoons/10-15 ml. sriracha saus
  • 2 tablespoons/30 ml. dijon mosterd
  • kurkuma poeder, hoeveelheid naar smaak
  • kerrie poeder, hoeveelheid naar smaak
  • kala namak, hoeveelheid naar smaak (je hebt maar een heel klein beetje nodig)
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • olie, om te bakken
  • schaal vegan spekjes zoals deze van Vivera

Bereidingswijze

  • Laat het blok tofu goed uitlekken. Plaats het daarna tussen twee borden en zet er iets zwaars op en zet in de koelkast. Laat het minimaal een half uur staan zodat het water er uit trekt.
  • Meng de mayonaise met de sriracha saus en mosterd.  Voeg de kurkuma, kerriepoeder en kala namak toe en roer goed door. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.
  • Verhit wat olie of plantaardige margarine in een koekenpan en bak de spekjes in ongeveer 4 minuten op hoog vuur krokant. Laat de spekjes afkoelen en snij ze in kleine stukjes.
  • Prak de tofu fijn met een vork en meng samen met de fijngesneden vegan spekjes voorzichtig door de saus.
  • Beleg sneetjes stokbrood met de salade.
  • Bewaar eventuele overgebleven salade in een afsluitbare doos in de koelkast.