Afdrukken

Hartige banketstaaf

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • olie, om in te bakken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1/2 paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 1/2 courgette, in kleine blokjes gesneden
  • 4 champignons, in kleine stukjes gesneden
  • 1 schaal vegan rul gehakt van 200 gram, zie notities
  • 1 rol verse bladerdeeg, zie notities
  • 1/21 eetlepel sambalsaus of chilisaus, hoeveelheid naar smaak
  • zwarte peper
  • zeezout
  • ongezoete plantaardige melk, om te bestrijken
  • 2 zongedroogde tomaten op olie, om te decoreren
  • 2 zwarte olijven, om te decoreren

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verhit wat olie in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook een minuutje of 2.
  • Bak de paprika, courgette en champignons een paar minuten mee tot de groenten zacht worden.
  • Voeg het vegan rul gehakt toe en bak een minuutje mee tot het verkleurd en meng goed door de rest van de ingrediĆ«nten.
  • Voeg de sambal- of chilisaus toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Rol het bladerdeeg uit en schep het gehakt-groentenmengsel in het midden en vorm in een langwerpige rol.
  • Vouw en rol het bladerdeeg dicht en leg met de vouwnaad naar beneden op een vel bakpapier op een bakplaat.
  • Bestrijk met behulp van een bak kwastje het bladerdeeg in met wat plantaardige melk.
  • Snij de zongedroogde tomaten in stukjes en de olijven in plakjes en decoreer hiermee de banketstaaf.
  • Bak in ongeveer 20 – 25 minuten gaar in de oven.

Notities

  • Vegan rul gehakt is er van bijvoorbeeld het merk Garden Gourmet.
  • Vers bladerdeeg is meestal vegan, let op dat er geen roomboter in zit! Ik gebruikte voor deze banketstaaf het verse bladerdeeg uit de koeling bij Albert Heijn van het huismerk.