1 schaal vegan rul gehakt van 200 gram, zie notities
1 rol verse bladerdeeg, zie notities
1/2 – 1 eetlepel sambalsaus of chilisaus, hoeveelheid naar smaak
zwarte peper
zeezout
ongezoete plantaardige melk, om te bestrijken
2 zongedroogde tomaten op olie, om te decoreren
2 zwarte olijven, om te decoreren
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit wat olie in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook een minuutje of 2.
Bak de paprika, courgette en champignons een paar minuten mee tot de groenten zacht worden.
Voeg het vegan rul gehakt toe en bak een minuutje mee tot het verkleurd en meng goed door de rest van de ingrediënten.
Voeg de sambal- of chilisaus toe en breng op smaak met peper en zout.
Rol het bladerdeeg uit en schep het gehakt-groentenmengsel in het midden en vorm in een langwerpige rol.
Vouw en rol het bladerdeeg dicht en leg met de vouwnaad naar beneden op een vel bakpapier op een bakplaat.
Bestrijk met behulp van een bak kwastje het bladerdeeg in met wat plantaardige melk.
Snij de zongedroogde tomaten in stukjes en de olijven in plakjes en decoreer hiermee de banketstaaf.
Bak in ongeveer 20 – 25 minuten gaar in de oven.
Notities
Vegan rul gehakt is er van bijvoorbeeld het merk Garden Gourmet.
Vers bladerdeeg is meestal vegan, let op dat er geen roomboter in zit! Ik gebruikte voor deze banketstaaf het verse bladerdeeg uit de koeling bij Albert Heijn van het huismerk.