Afdrukken

Vegan erwtensoep met vegan rookworst

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • 500 gram gedroogde spliterwten
  • 2 liter water
  • 1/2 knolselderij, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 winterpeen, in blokjes gesneden
  • 2 preien, in dunne ringen gesneden
  • 1 groentebouillonblokje
  • bosje selderij, fijngesneden
  • 2 vegan rookworsten, bijvoorbeeld van het AH huismerk, in dunne plakjes gesneden
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  • Spoel de erwten goed af in een vergiet.
  • Breng ze in het water aan de kook. Schep steeds het schuim weg wat ontstaat tijdens het koken.
  • Laat de spliterwten ongeveer een uur tot anderhalf uur koken tot ze uit elkaar beginnen te vallen.
  • Voeg de groenten en het groentebouillonblokje toe en laat nog een 20 tot 30 minuten koken tot de soep de gewenste dikte heeft.
  • Voeg eventueel water toe als je de soep te dik vindt.
  • Roer als laatste de selderij en plakjes rookworst door de soep en verwarm een paar minuten mee.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Lekker met roggebrood.