Afdrukken
Vegan erwtensoep met vegan rookworst
Print recept
Auteur:
Suzanne
Ingrediënten
Scale
1x
2x
3x
500 gram
gedroogde spliterwten
2
liter water
1/2
knolselderij, geschild en in blokjes gesneden
2
aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
1
ui, fijngesneden
1
winterpeen, in blokjes gesneden
2
preien, in dunne ringen gesneden
1
groentebouillonblokje
bosje selderij, fijngesneden
2
vegan rookworsten, bijvoorbeeld van het AH huismerk, in dunne plakjes gesneden
peper
zout
Cook Mode
Prevent your screen from going dark
Bereidingswijze
Spoel de erwten goed af in een vergiet.
Breng ze in het water aan de kook. Schep steeds het schuim weg wat ontstaat tijdens het koken.
Laat de spliterwten ongeveer een uur tot anderhalf uur koken tot ze uit elkaar beginnen te vallen.
Voeg de groenten en het groentebouillonblokje toe en laat nog een 20 tot 30 minuten koken tot de soep de gewenste dikte heeft.
Voeg eventueel water toe als je de soep te dik vindt.
Roer als laatste de selderij en plakjes rookworst door de soep en verwarm een paar minuten mee.
Breng op smaak met peper en zout.
Lekker met roggebrood.
Vind het online
:
https://wateetjedanwel.nl/hartige-vegan-sinterklaas-hapjes/