Vegan erwtensoep met vegan rookworst
- 500 gram gedroogde spliterwten
- 2 liter water
- 1/2 knolselderij, geschild en in blokjes gesneden
- 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 1 ui, fijngesneden
- 1 winterpeen, in blokjes gesneden
- 2 preien, in dunne ringen gesneden
- 1 groentebouillonblokje
- bosje selderij, fijngesneden
- 2 vegan rookworsten, bijvoorbeeld van het AH huismerk, in dunne plakjes gesneden
- peper
- zout
- Spoel de erwten goed af in een vergiet.
- Breng ze in het water aan de kook. Schep steeds het schuim weg wat ontstaat tijdens het koken.
- Laat de spliterwten ongeveer een uur tot anderhalf uur koken tot ze uit elkaar beginnen te vallen.
- Voeg de groenten en het groentebouillonblokje toe en laat nog een 20 tot 30 minuten koken tot de soep de gewenste dikte heeft.
- Voeg eventueel water toe als je de soep te dik vindt.
- Roer als laatste de selderij en plakjes rookworst door de soep en verwarm een paar minuten mee.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Lekker met roggebrood.