Groentensoep met vega ballen
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
Voor een pan met 2 liter soep.
- schaal plantaardig gehakt, zie hierboven
- peper
- zout
- flinke scheut sojasaus
- 4 groentebouillonblokjes van bijvoorbeeld Zonnatura
- 2 liter water
- 300 gram fijngesneden groenten zoals prei en wortel
- handje diepvrieserwten
- ongeveer 80 gram vermicelli, ik gebruik krulvermicelli van Honig
- Breng het water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe en roer zodat de blokjes oplossen.
- Voeg de soepgroenten toe en kook een minuut of 5 mee. Voeg dan de vermicelli toe en laat een paar minuten meekoken.
- Meng het plantaardige gehakt met peper, zout en sojasaus en rol er kleine balletjes van.
- Laat de balletjes een minuut of 10 meekoken met de soep op middelhoog vuur met het deksel schuin op de pan.