Afdrukken

Kokos repen met chocolade

Ingrediënten

Scale
  • 130 gram geraspte kokos
  • 46 eetlepels kokosolie, gesmolten
  • 4 eetlepels maple syrup
  • 40 gram kokosmeel
  • 130 gram pure chocolade, hoe hoger het cacaopercentage hoe beter!

Bereidingswijze

  • Doe de geraspte kokos samen met 4 eetlepels kokosolie, maple syrup en de kokosmeel in een keukenmachine en meng.
  • Je zou van dit mengsel de repen moeten kunnen vormen zonder dat deze uit elkaar valt. Plakt het nog niet goed genoeg, voeg dan 1- 2 eetlepels kokosolie toe.
  • Vorm 10 gelijkmatige repen met je handen van het mengsel.
  • Leg deze een minuut of 10 in de vriezer en smelt ondertussen de chocolade au bain marie.
  • Doop de repen in de chocolade, dit gaat wat makkelijker met 2 eetstokjes.
  • Laat ze iets uitlekken en leg ze dan op een met bakpapier bekleed bakblik of bakje.
  • Duw eventueel nog een vork in de bovenkant van de repen voor een streepjes effect.
  • Zet de repen een half uurtje in de vriezer zodat de chocolade hard wordt.