Kokos repen met chocolade
- Auteur: Suzanne
- Genoeg voor: 10 stuks 1x
- 130 gram geraspte kokos
- 4 – 6 eetlepels kokosolie, gesmolten
- 4 eetlepels maple syrup
- 40 gram kokosmeel
- 130 gram pure chocolade, hoe hoger het cacaopercentage hoe beter!
- Doe de geraspte kokos samen met 4 eetlepels kokosolie, maple syrup en de kokosmeel in een keukenmachine en meng.
- Je zou van dit mengsel de repen moeten kunnen vormen zonder dat deze uit elkaar valt. Plakt het nog niet goed genoeg, voeg dan 1- 2 eetlepels kokosolie toe.
- Vorm 10 gelijkmatige repen met je handen van het mengsel.
- Leg deze een minuut of 10 in de vriezer en smelt ondertussen de chocolade au bain marie.
- Doop de repen in de chocolade, dit gaat wat makkelijker met 2 eetstokjes.
- Laat ze iets uitlekken en leg ze dan op een met bakpapier bekleed bakblik of bakje.
- Duw eventueel nog een vork in de bovenkant van de repen voor een streepjes effect.
- Zet de repen een half uurtje in de vriezer zodat de chocolade hard wordt.