specerijen en kruiden naar smaak zoals paprika, kerrie en chili
scheut olijfolie
linzen in blik, 400 gram
8 eetlepels vegan ongezoete yoghurt
4 eetlepels vloeibare tahin (sesampasta)
2 teentjes knoflook, fijngehakt
scheut citroensap
zeezout
sla zoals rucola, zak 150 gram
handje fijngehakte verse of gedroogde peterselie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de aardappelen goed en dep ze droog. Snij ze in bitesize stukjes. Meng ze met een beetje olijfolie en spreid over een met bakpapier beklede bakplaat.
Snij de bloemkool in kleine roosjes. Meng de bloemkool ook met een beetje olijfolie, kruidt het naar smaak (zonder is ook lekker) met bijvoorbeeld paprika en kerrie en spreidt die over de bakplaat naast de aardappelstukjes.
Spoel de kikkererwten onder koud water in een vergiet, laat goed uitlekken en dep zo goed mogelijk droog met een schone theedoek of keukenpapier. Meng de kikkererwten met een beetje olijfolie en specerijen naar smaak.
Stort de kikkererwten naast de bloemkool op de bakplaat.
Bak de groenten voor ongeveer 25 – 30 minuten, keer halverwege om.
Maak de dressing door de vegan yoghurt, tahin, knoflook en citroensap te mengen en breng op smaak met zeezout.
Verwarm de linzen en giet af.
Verdeel de sla over diepe borden en schep de linzen en het groentemengsel erbij.