Afdrukken

Geroosterd Brabants roggebrood met avocado en kikkererwten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • 1 blik kikkererwten van 400 gram
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • ongeveer 2 theelepels in totaal van specerijen naar smaak zoals paprika, chili, komijn en kerriepoeder. Of gebruik een halve eetlepel van een kant en klare mix zoals Baharat kruidenmix, verkrijgbaar van verschillende merken in de supermarkt.

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Giet de kikkererwten af en bewaar het vocht uit het blik, dit wordt ook wel aquafaba genoemd en kun je veel lekkers mee maken zoals meringues. Kijk hier maar eens!
  • Spoel de kikkererwten onder koud water en laat goed uitlekken in een vergiet.
  • Dep de kikkererwten droog en meng met de olijfolie, zout en specerijen.
  • Verspreid ze over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ongeveer 30 minuten, schep halverwege om.